Voedselcollectief Utrecht

Bestellen

Iedere twee weken is er een bestelronde (iedere week van mei – sept)

Als lid kun je van zondag tot dinsdag producten bestellen via onze webshop. Fruit, groenten, zuivel, brood, sap.. net wat jij lekker vindt én wat er beschikbaar is. Onze leveranciers geven namelijk iedere ronde door wat ze kunnen oogsten/maken en wat er op voorraad is.

Vervolgens reken je jouw bestelling gemakkelijk af via iDeal.

Ophalen

Op de woensdag kun je jouw bestelling tussen 18:30 en 20:30 bij Cafe Averechts ophalen. Is ophalen voor jou geen optie? Geen zorgen! Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een oplossing. Mail ons op info(at)vokoutrecht.nl

Het bestelproces in een tekening

 

Onze werkwijze

Omdat we een stichting zijn en geen winst maken, werkt iedereen vrijwillig mee om VOKO draaiend te houden. Alle taken zijn verdeeld over zes werkgroepen, en elke werkgroep heeft twee coördinatoren die het reilen en zeilen in de gaten houden. Als je lid wordt delen we in waar de meeste handjes nodig zijn en wat jouw voorkeur heeft.

 

Dit zijn de werkgroepen:

Gemiddeld ben je aan VOKO zo’n 1,5 uur per 6 weken kwijt. In ruil daarvoor krijg je dus supervers geoogst, lokaal geproduceerd eten tegen eerlijke prijzen. Natuurlijk kun je ook meer tijd in VOKO steken – dat hangt helemaal van jou af.

Een gelijkwaardige organisatie

Als organisatie werken we aan een gelijkwaardige samenleving. Dit betekent in de praktijk:
– we betalen de boeren eerlijke prijzen voor hun producten
– boeren kunnen zoveel of zo weinig aanbieden als ze willen.

– we maken geen winst, wat betekent dat de leden de producten ook tegen praktisch inkoopprijzen afnemen.
– we rekenen een marge van 4% om de kosten van het vervoer van de producten naar Café Averechts en andere kosten zoals promotiemateriaal, nieuwe weegschalen, etc te dekken.

– we hebben een platte organisatiestructuur waar ruimte is voor verschillende visies.
– ieder lid kan zich aandienen als coördinator en mee overleggen in het kernteam-overleg.
– we hebben ieder jaar 2x een ALV waar we de lopende gang van zaken, de financiën en de toekomstplannen van VOKO bespreken